Otroška trgovina naj ima tudi otroški kotiček

Posel in ekonomija

Nakupovanje skupaj z otroki prinaša kar precej neprijetnosti. Marsikatera mamica se bo strinjala, da je otroka včasih bolj preprosto pustiti doma, kot pa ga vzeti s seboj, saj se otroci med policami pričnejo hitro dolgočasiti in tekati sem ter tja, pa tudi potiskanje vozička med stojali je lahko neprijetno. Večji trgovski centri imajo zato igralnice, kjer se lahko malčki med čakanjem na starše zabavajo, vse pogostejše pa so tudi prodajalne, kjer imajo manjši otroški kotiček – in tega bi gotovo morala imeti vsaj vsaka otroška spletna trgovina.

Prednosti za trgovce

Da postane otroška trgovina, kjer imajo starši otroka v istem prostoru, vendar ob igralni mizici, hitro priljubljena, je razumljivo – otrok je blizu in lahko med nakupovanjem pomeri oblačila ali izrazi svoje mnenje, torej sodeluje pri nakupu, vendar ob »dolgočasnih« stvareh kot je čakanje v vrsti na blagajni, ni moteč. Je pa igralni kotiček lahko velika prednost tudi za trgovce. Otroška trgovina s kotičkom za igro poskrbi, da se otroci zamotijo z igračami, ki so namenjene obiskovalcem, in ne jemljejo igračk s polic kar vse povprek. Vse prodajalne pa imajo z otroškim kotičkom veliko prednost v tem, da ima kupec več časa za nakupovanje. Saj veste – če je treba po otroka na drugi konec nakupovalnega centra v roku ene ure, imamo manj časa za nakup in marsikatera mamica in očka kupita manj, kot bi sicer. Kadar potekajo nakupi v miru, ker se nikomur ne mudi, saj se otrok igra le nekaj metrov proč, pa lahko kupci tudi globlje sežejo v denarnico.

Kakšen igralni kotiček naj ima otroška trgovina?

Vsekakor ni nujno, da je otroški kotiček velik, dobro pa je, da je dobro umeščen v prostor. Naj ne bo blizu izhoda iz trgovine ali blizu blagajne, temveč na varnem mestu, kjer lahko starši otroke opazujejo. Vsekakor ni odveč, če je okoli igralnega kotička ograjica. Dobro je, če je v bližini stranišče. Otroška trgovina naj otrokom ponudi nekaj igrač iz ponudbe, ki je trenutno priljubljena – če se bo otrok seznanil z neko igračo, ki je trenutno med glavnimi proizvodi v ponudbi, je večja verjetnost, da bodo prav takšno igračo starši tudi kupili (otroški kotiček je torej lahko odlično mesto za promocijo novih igrač).
Kaj pa splošne trgovine? Najbolje je, da se v njih poskrbi za mizico in stolčke, otrokom pa se ponudi barvice ter pobarvanke, morebiti pa tudi kocke. Tudi na tak način se bo otrok dobro zamotil, starši pa bodo v miru opravili nakupe.