Kaj v notranjosti skriva ženska torbica?

Ženska torbica je že od nekdaj predmet burne razprave. Moški vneto trdijo, da ne razumejo, zakaj jo sploh potrebujemo, medtem ko ženske na nasprotnem bregu vztrajamo, da se brez nje pač ne da. Kdo ima prav in kdo ne?

Prva stvar je, da res obstajajo torbice takšnih in drugačnih velikosti. Ženska torbica je lahko v velikosti pisma in se v njo komaj da spraviti robčke in telefon, medtem ko za denarnico že ni več prostora. Za takšno se po navadi ženske odločimo, ko gremo na prireditve, ki zahtevajo eleganten stil. Takrat pisemska ženska torbica služi večinoma modnemu namenu.

Za vsakdanjo uporabo pa so na voljo torbice v vseh velikostih, oblikah in barvah, v vseh cenovnih rangih. Ponudba je tako obširna, da je nemogoče ne najti pravo zase (tudi če si moški).

Kaj pa so tiste stvari, ki jih ženska torbica najpogosteje nosi v notranjosti?

Za začetek seveda ne gre brez denarnice, v kateri je spravljena gotovina, vsi naši dokumenti, takšne in drugačne kartice, … Tudi telefon in po možnost še polnilec in slušalke so v današnjem času obvezna oprema. Ključi od avta in stanovanja, ki so praktično nepogrešljivi. S sabo je vedno treba imeti tudi sončna očala, če imamo dioptrijo, pa še korekcijska. Ženska torbica v sebi vedno skriva vsaj en paketek robčkov (navadnih ali vlažilnih), ki pa jih po navadi porabijo vsi drugi. Še dobro, da imamo torbico, kajne?

V stranskih predalčkih imamo na zalogi obliže, mazilo za ustnice, pisalo, majhno ogledalo, tampone in vložke, prav nam pride tudi manjša steklenička vode in kakšen hiter prigrizek ali žvečilni gumi… Največkrat je tako, da potrebujemo ravno tisto, česar nimamo s sabo, zato je najmanj stresno, če imamo s sabo kar vse.