Osebni trener

Zdravje

Osebni trenerji so trenerji na prehranskem in športnem področju. Vsak osebni trener mora opraviti licenco iz večjih področij, da dobi certifikat za osebnega trenerja. Velikokrat ljudje sami poiščejo osebnega trenerja za pomoč pri prehrani in aktivnosti. Vsak oseben trener ni dober trener in vam lahko naredi več škode kot koristi, zato se pred izbiro pozanimajte kaj nudi in kaj vse je vključeno v ceno. Te storitve niso cenovno ugodne, zato si izberite pravega osebnega trenerja zase. Na trgu vam različni osebni trenerji ponujajo zelo različne storitve. Osebno trenerstvo pa je čedalje bolj zaželeno v tujini in tudi v Sloveniji. Vsak posameznik želi od sebe najboljšo možno različico, zato so osebni trenerji številka ena ko govorimo o spreminjanju telesa oz. telesne mase. Največkrat se za osebnega trenerja odločijo ljudje, ki želijo zmanjšati telesno težo in učvrstiti telo. Osebni trenerji pa nudijo tudi priprave na posamezna tekmovanja, pridobivanje mišične mase, pomoč pri sestavi zdravega jedilnika, glede na vaš način življenja in aktivnosti. Oseben trener vas bo v začetku želel bolje spoznati, saj na podlagi tega vam bo pripravil treninge in jedilnik.

  • Kako izbrati osebnega trenerja? Vsak oseben trener je specializiran na drugih področjih, zato je prva pomembna stvar, da veste kakšne so vaše želje in kakšni so vaši cilji! Kasneje lahko izbrskate na spletu, kjer boste tudi našli storitve in razne posnetke osebnih trenerjev. Kontaktirajte želenega trenerja in se dogovorite za poskusni trening. Na poskusnem treningu boste najbolje videli ali vam ustreza način njegovega dela in ali se ujameta? Osebni trener mora biti skoraj prijatelj, zaupati mu morate svoje želje in težave na športnem in prehranskem področju, tako bodo prišli želeni rezultati in cilji.
  • Delo osebnega trenerja: je motiviranje in usmerjanje strank do želenih ciljev. Vsak osebni trener ima svoj način dela, zato se med seboj zelo razlikujejo. Nekateri osebni trenerji so vezani na ure, tako da se boste morali strogo držati ur, drugi pa se dogovarjajo sproti in po želji. Načinov dela je veliko, zato je pomembno, da vam ustreza način dela vašega osebnega trenerja. Nekateri osebni trenerjiso bolj strogi kot drugi, vendar pa je vsekakor odvisno od vsakega posameznika za katero metodo se bo odločil. Osebni trener vam bo tudi napisal program vadbe oz. športnih aktivnosti. Napisal vam bo tudi mesečni jedilnik, ki bo prilagojen za točno vas in vašo telesno strukturo. Ljudje smo si med seboj zelo različni, nekateri potrebujejo meso v življenju , drugim pa prav nič ne manjka. Osebni trener bo najbolje vedel, kaj bo vas pripeljalo do ciljev in na kakšen način se boste tega lotili.
  • Treningi : treningi potekajo ponavadi v fitness centrih, kjer boste trenirali z svojim osebnim trenerjem. Kolikokrat na teden boste trenirali pa je odvisno od vas in vašega želenega cilja. Osebnega trenerja se lahko vzame za treninge 2 krat tedensko ali 5 krat tedensko. Osebni trener vas bo spremljal skoz treninge , ki pa trajajo od 45 minut do ene ure. Preden se boste lotili telovadbe bo osebni trener pokazal vaje, ki jih boste morali izvajati pravilno. Veliko ljudi obiskuje fitnese, vendar pa kljub temu ne dosežejo svojih ciljev.
  • Velikokraje težava ravno v nepravilnem zaporedju in nepravilnem izvajanju vaj. Pri tem vam bo pomagal vaš osebni trener, da boste vsako vajo tudi osvojili in jo boste lahko kasneje izvajali sami brez pomoči osebnega trenerja.
  • Vse je odvisno od vas! Tudi če boste izbrali najboljšega trenerja in najboljšo hrano, še ne pomeni, da boste prišli do cilja. Predvsem je pomembna samodisciplina in kontrola, ter veliko zdrave prehrane in aktivnosti. 80 procentov temelji na zdravi prehrani in samo 20 procentov je sama aktivnost in vaje. Če boste združili obe ste že korak bližje k svojemu sanjskemu telesu.