10 signalov, da potrebujemo očistiti naša jetra

Zdravje

Ali ste vedeli, da so zraven srca jetra tisti organ, ki verjetno največ delajo v našem telesu. Vaša jetra imajo dvojno nalogo, prvo so glavni organ za očiščenje telesa(kar vaše telo počne naravno ves čas) tako kot prebavni organ. Dan danes imamo ljudje preobremenjena jetra, ki pa so polna maščob in ne morejo delovati tako kot bi si želeli. Zato je čistka naših jeter zelo pomembna.

!0 signalov da so naša jetra potrebna čiščenja:

-abdominalna napihnjenost

-bolečina pod rebrmi

-prevelika količina maščob, ki so se nam skozi leta nabrala okrog trebuha

-težave pri prebavi maščob

-odstranitev žolča

-težave s srcem

– temne pika na vašem telesu, ki se drugače imenujejo tudi jetrne pike

-pregrevanje našega telesa

-akne, srbeča koža

-nezmožnost izgube kilogramov

Če ste na sebi opazili katerega ali več izmed teh simptomov, vam priporočamo, da obiščete zdravnika. Vsekakor pa vemo, da si v veliko primerih lahko pomagamo sami pri čiščenju jeter. Kar je pomembno je, da spremenimo naš način življenja. Kar pojemo in če se gibljemo sta dve komponenti ključnega pomena, za čiščenje jeter.

Drugi signali, da nekaj ni normalno z našimi jetri so visoki pritisk, zaspanost, visok holesterol, depresija, hitra menjava razpoloženja, smrčanje, rumeni obročki okrog naših oči, vse to so signali, ki kličejo na pomoč, da jetra potrebujejo čiščenje.

Kadar imamo te simptome so naša jetra blokirana z nezdravimi maščobami in njihove celice postanejo zatečene z maščobami in jetra ne morejo več pravilno delovati in spustiti skozi druge maščobe itd. Zapomnite si, da je naloga jeter, da očistijo našo kri in da le to pošljejo v naše srce. Če jetra svoje naloge ne morejo pravilno početi oškodujemo tudi naše srce.

Kako lahko zamašimo naša jetra?

V zahodni kulturi imamo veliko primerov ljudi s težavami s jetri. Če ste se za sekundo vprašali zakaj vam bom takoj razložila. V Ameriki in po Evropi imamo hiter način življenja. Vedno smo prezaposleni. Samo hitimo, če ne v službo pa po otroke in v vrtec in tako naprej. Ker nimamo časa zase se navadi jesti naprej pripravljeno hrano, uživamo alkohol, da se malce pomirimo ob večerih in uživamo hrano polno sladkorja za našo srečo, da ne omenim kajenja. Naši življenjski stil nas prisili da živimo v mestu, ki je polno onesnaženega zraka in da kupujemo hrano, ki ni biološka in je polna pesticidov in drugih kemikalij.

Kako začeti s čiščenjem jeter?

Prenehajte uživati alkohol, kaditi, uživati hitre hrane. Prav tako je zelo pomembno, da se ne izpostavljamo bencinu, laku za nohte, čistilom, parfumom, barvam, lepilom.  Zapomnite si, da je koža naš največji organ, vse kar nanesete nanjo bo vstopilo v vaše telo in tako v vaše vitalne organe. Velikokrat tudi organske kreme za kožo vsebujejo veliko toksinov, ki nam ne pomagajo pri čiščenju jeter. Zato vam priporočamo, da uporabljate naravne snovi. Moja babica je vedno pravila, to kar ne daš v usta ne daj tudi na kožo. Torej kot kreme lahko uporabljamo kokosovo olje, kakavovo maslo in tako naprej.