Kako izbrati pravilne LED panele?

Posel in ekonomija

Mnogi ljudje imajo radi LED panele, saj nam zagotavljajo enakomerno porazdelitev svetlobe, imajo pa tanek in eleganten videz. Z uporabo LED panelov se izognemo velikim stroškom popravil in električne energije. LED paneli porabijo kar 80% manj energije kot običajni paneli. Ne bleščijo in ne dražijo očesa, led paneli pa so prijazni tudi do okolja. Mogoče jih je popolnoma reciklirati. Imajo zelo dolgo življenjsko dobo, delovanje led panelov pa ostaja enako tudi ob koncu življenjske dobe. Pojavljajo se v vseh barvah in oblikah, ki so primerne za vsakega posameznika. LED paneli so enostavni za namestitev in uporabo. Ne oddajajo toplote in primerni so tudi za zunanjo uporabo. Zaradi strukture in materialov so led paneli odporni na močne udarce in poškodbe.

Kadar pa izbiramo primerne LED panele zase pa moramo upoštevati številne dejavnike:

VELIKOST: Pojavljajo se v različnih velikostih in dizajnih, izberite pa primerne led panele za vaš stil in samo velikost prostora, ki ga želite osvetliti. LED paneli pa so primerni tudi za zelo ozke in nedostopne kotičke. Uporabljajo jih tudi za slikarske in umetniške storitve. Izberite primerno velikost za izbrani prostor, saj preveliki led paneli lahko motijo in ovirajo samo uporabo prostora in zgled.

MOČ: Z uporabo led panelov lahko dosežemo maksimalno moč svetlobe, ki ne draži in ne blešči, kot običajni paneli. Porabijo bistveno manj energije, tako pa se izognemo velikim stroškom porabe. Pri nakupu led panelov pa bodite pozorni tudi na samo kvaliteto. Kvalitetni led paneli bodo služili več desetletij, brez izgube moči ali svetlobe. Slabše kvalitete led paneli pa s časoma izgubijo moč in se po določenem času tudi pokvarijo.

BARVA: Barva  je odvisna od vaše želje in območja , kjer boste namestili led panele. Najpogostejša izbira so beli in hladno beli led paneli. Izbirate pa lahko tudi vrsto drugih barv, kot so modra, rumena, rdeča, vijolična… Barvni led paneli služijo tudi za dekoracijske namene, saj popestrijo in hkrati osvetlijo vaš prostor.

KONTROLA: LED panele je zelo enostavno tudi kontrolirati. LED paneli lahko delujejo na stikalo ali pa na kotrolirni led daljinec. Najnovejše tehnologije led panelov pa se lahko povežejo tudi z pametnim telefon ali pametno uro. Namestite samih led panelov je zelo preprosta in enostavna, zanj pa niso potrebni strokovnjaki.

LED paneli PL1 in PL2    LED paneli PLRS5       LED paneli PLM   

Z izbiro pravilnih LED panelov, prihranimo energijo in denar za zamenjavo samih led panelov. Njihova življenjska doba je bistveno daljša  od običajnih luči. Oddajajo kar 80% več svetlobe, porabijo pa manj energije in se med samim delovanjem ne segrevajo. Uporabljamo jih lahko takoj po namestitvi. Delujejo pa lahko kar 20 let, brez zamenjave ali okvare. Trpežni so tudi na močne udarce, saj so narejeni iz kvalitetnih materialov, ki so primerni za vse vremenske razmere. LED panele lahko namestite tudi zunaj, saj so trpežni na vsa vremenska razmerja in letne čase. V slabem vremenu nemoteno delujejo ne utripajo ali bleščijo, povečajo vidljivost in varnost. Pokrijejo večji del prostora, zato jih lahko uporabimo manj in dobimo večjo svetlost in učinek. Primerni so za garaže, pisarne, domove, vrtce, javne ustanove, postaje in skladišča. Porabijo manj energije in med samim delovanjem se ne segrevajo. Narejeni so iz  materialov, ki jih je možno po uporabi 100% reciklirati. Led paneli popestrijo vzdušje in hkrati tudi počutje. Pojavljajo se v različnih dizajnih, ki so primerni za vsak stil in prostor. Prilagajajo se glede na različne potrebe in okoliščine, ne sevajo in ne škodujejo zdravju. Oddajajo mehko svetlobo očem prijazno, ki pa traja kar 100.000 ur. Led paneli so luči, ki jih je mogoče nadzorovati preko različnih dinamičnih programov z zunanjim krmilnikom. Stopnjo svetlobe led panelov je mogoče prilagoditi in spreminjati.