Poročni čevlji

Poročni čevlji in obleke

Se želite poročite pa nimate ideje kako? Tukaj smo za vas, da vam pomagamo, da bo vaša poroka izgledala tako kot v vaših sanjah. Veliko nevest se odloča za tematske poroke. Te pa varirajo od različnih držav, najljubših filmih in skupnih aktivnostih. Če nimate nobene ideje vam bom eno opisala. In to je tradicionalna Grška poroka. Verjetno se vsi spomnite filma moja debela velika Grška poroka? Da si boste lahko lažje predstavljali vam bom tukaj do dobra opisala. Imeti grško poroke ne pomeni samo imeti poroko v ortodoksni cerkvi ampak se držati tudi drugih običajev. Na Grško poroko sodi grški ples, grška hrana in tradicionalna grška pijača in piškotki.

Kaj pa Grški poročni čevlji? V Grčiji ni nevesta tista, ki kupi poročne čevlje, prav tako ni družina tista, ki jih kupi. V Grčiji tradicionalno ženin kupi poročne čevlje za svojo izbranko.  Ženin v poročne čevlje položi nekaj denarja za srečo in čaka do poročnega dneva, da nevesti obuje izbrane poročne čevlje, ta naj bi nosila poročne čevlje z vsem denarjem, ki ga je ženin skril.

V Grčiji tradicionalno kupujejo poročne čevlje. Pri njih ne velja pravilo, da bi lahko bili le ti izposojeni. Po navadi je poročna obleka v Grčiji bela, zato so poročni čevlji prav tako beli. Zelo pomembno je , da smo pozorni na tematsko in barvo ujemanje na porokah. Glede na to, da je Grčija sestavljena iz veliko majhnih otokov je zelo pametno, da so poročni čevlji udobni in da je v njih prijetno hodit.

Zelo pomembna tradicija v Grčiji je da neveste na zadnjo stran čevlja napišejo imena samskih deklet. Tako se odločajo katera bo tista punca, ki se bo naslednja poročila. Na čevljih je veliko imen in nekateri menijo, da tisto ime, ki se prvo izbriše je tista oseba, ki se bo prva naslednja poročila. Nekateri pa verjamejo, da je potrebno počakati do zadnjega imena. Vsa imena morajo biti napisana na mesta, ki so v uporabi pri hoji. Družice se s to tradicijo zelo poigravajo kajti tisto dekle, ki se želi hitro poročit jo napišejo na mesto, ki je najbolj v obrabi ali pa si z nevesto izmislijo ples pri katerem bo nevesta najbolj plesala po točno določenih delih poročnega čevlja. Zaradi te tradicije je zelo pametno, da so čevlji novi.

Torej če vas zanima Grška poroka in imate radi Grško hrano je zelo pametno, da bi se dejansko poročili na njihovem otoku, ker pa vsi vemo, da je denar veliko problem lahko prosite zelo znane kuharje, da bi morda posebej za vas pripravili Grško hrano. Prav tako se pozanimajte o tečajih Grškega plesa. Ta sicer ni zahteven vendar, da bi bili vsi usklajeni se morate tega plesa naučiti vsi. Tudi gostje. Pri poročnem čevlji pa bodite zelo preprosti, ker zaradi vseh napisanih imen ne boste morali več obuti teh čevljev.

obleka in cevlji