Krovstvo in vrste strešnih kritin

Posel in ekonomija

Krovstvo ponuja veliko različnih vrst streh:

MANSARDA:
Ta tip strehe je sestavljena iz štirih prog, dva na vsaki strani .Ta francoski stil strehe omogoča večjo površino bivalnega prostora ali prostora za shranjevanje na vrhu hiše.Z tem stilom izkoristimo notranji prostor ali iz njega naredimo uporabno podstrešje. Mansarda ne potrebuje nobenega zidanja in se lahko namesti na že obstoječe objekte.

strehe-krovstvaPIRAMIDNI SISTEM :
Kot že ime pove, to je vrsta strehe, ki je oblikovana kot piramida. Ta vrsta strehe se v krovstvu običajno uporablja za majhne dele, ali majhne strukture, kot so garaža ali hiška za bazen. Zaradi svoje oblike je manj verjetno da bo tole strešno kritino poškodoval močan veter , tornado ali orkan. Te vrste streh se pojavljajo predvsem na nevarnih predelih. Te vrste streh pa omogočajo znižati račune in pomagajo hladiti dom. Ta vrsta strehe izgleda dobro iz vseh strani in daje domu presenetljiv videz.

RAVNA STREHA:
Ta vrsta strehe je zelo enostavno identificirati! Ravne strehe je lažje zgraditi in so zelo varnejše. Glavna pomanjkljivost je, da  ta vrsta strehe zahteva za podjetje krovstva več vzdrževanja kot druge strehe. Ravne strehe imajo naklon 10 stopinj , uporabljajo pa se predvsem na sušnih področjih. Obstajajo po vsem svetu in vsako področje ima svojo tradicijo pri uporabi materialov za te vrste streh. V toplih krajih , kjer je padavin bistveno manj so ravne strehe zgrajene iz betona.

A- STREHE:
ta vrsta strešnih kritin vsebuje strmo nagnjene stranice strehe , ki so v obliki črke a. V času 2. svetovne vojne je priljubljenost narastla po vsem svetu.

STREHE V OBLIKI KUPOLE:
ta vrsta strehe je zelo privlačna na pogled in zelo enostavna za namestitev. Ta vrsta strehe je zelo vzdržljiva in uporabljajli so jih že v starem Rimu. Kupola je všeč tistim , ki iščejo alternativo, energetsko učinkovito in odporno strešno kritino. Strehe te vrste so zgrajene predvsem iz lesa, bakra, plastike, keramike, betona in steklenih vlaken.

ČOPASTA STREHA: na teh vrstah streh ni ravnih linij in vertikalnih linij. Čopasta vrsta strehe je znana po svoji čvrstosti in praktičnosti. So cenovno ugodne in dostopne po vsem svetu. Največja prednost teh streh je njihova aerodinamična oblika, ki je zelo koristna v primeru neviht. Zmanjša pa tudi tveganje za nastanek poškod na konstrukciji . Te vrste streh so primerne na območju orkanov in močnih vetrov. Je ena izmed najpriljubljnejših vrst strehe…